لزوماً هر قطعهای که از چین وارد میشود، جنس چینی از نوع بیکیفیتشان نیست. شرایط سخت تحریم باعث شده ارتباط با خیلی از کشورها بهطور کامل قطع شود و واردکنندهها از راهها و روشهای دیگری نظیر واسطه استفاده کنند تا شرکت سازنده متوجه ماهیت ایرانی آنها نشوند. در این وانفسا کشور چین جزو معدود کشورهایی است که هنوز ارتباط خود را با ایران حفظ کردهاست.
پس هر چیزی که از چین بیاید لزوماً چینی نیست هرچند چین در خیلی از قطعات الکترونیکی نظیر باتریها پیشتاز در جهان است. اما خب واقعیت این است که آنقدر جنس بیکیفیت چینی به دستم ما رسیده که دیگر در اصطلاح اسم چین بد در رفته است.
از شوخی که بگذریم، تا الان فهمیدیم که باری که از چین به ایران برسد نباید لزوماً چینی باشد، اما اینکه نحوه سفارش قطعات الکترونیکی از خارج چطور است در ادامه توضیح داده میشود. همه این موضوع را قبول داریم که امروزه زمان یکی از مهمترین فاکتورهای زندگی بشر است که همین امر مهمترین دلیل برای ایجاد محبوبیت این گونه تجارت است. در ایران نیز مانند سایر کشورهای دنیا، هرچند با سرعت کمتری، تجارت الکترونیکی به سرعت تجارت به سبک سنتی را کنار زدهاست. صادرات و واردات قطعات الکترونیک نیز از زیرمجموعههای تجارت الکترونیکی است و بهدلیل پیچیدگیهایی ذاتی خود نظیر حضور فیزیکی محبوبیت بسیاری در نزد افراد دارد.
در تجارت سنتی، دو طرف معامله به صورت فیزیکی معامله را پیش میبردند. مهمترین ویژگی این تجارت، در اختیار قرار دادن اطلاعات مهمی به دو طرف معامله است. ضربالمثل معروف “عقل انسان به چشمش است” بیانگر اهمیت ویژه تجارت حضوری است. فرد خریدار با دیدن فروشگاه، شرکت یا فرد فروشنده، توانایی قضاوت نسبی را بدست میآورد و حتی این را میداند اگر بعد از خرید کالا، از خرید خود ناراضی بود، میتواند با مراجعه حضوری، حق ضایع شده خود را بازیابد. اما در دنیای تجارت الکترونیکی، این فرصت کمتر در اختیار فرد خریدار قرار میگیرد و همین موضوع باعث شدهاست افراد سودجو در این بازار حضوری پررنگ داشتهباشند. این مشکلات و نگرانیها در بخش صادرات و واردات خیلی پررنگتر و ملموستر است. بُعد مسافت، شرایط تحریم که اجازه طرح دعوی در دادگاههای بینالمللی را از شخص میگیرد و همچنین علاوهبرآن مشکلات نطام بانکی باعث شدهاست شخص خریدار که تجربۀ کافی را در مبادلات الکترونیکی ندارد شخصاً وارد این کارزار نشود و به افراد و مجموعههای واسطه تکیه کند.
مجموعه ما از کادر مجرب و حرفهای در بخش فنی و بازرگانی بهره میبرد که بعد از ارتباط خریدار با این مجموعه با هدف جلب رضایت مشتری مراحل زیر را تا لحظه تحویل محصول به خریدار انجام میدهیم.
ما در ابتدا، متناسب با نوع قطعه و کشور سازنده اقدام به جستجو در میان شرکتهای تأمینکنندۀ مختلف مینماییم. برای مثال، لیست قطعات درخواستی برای سفارش قطعات الکترونیکی از خارج کشور را در یکی از سایتهای خرید و فروش معتبر نظیر Mouser، Digi key، Arrow، Farnell و… جستجو میکنیم. خیلی از سایتهای مذکور اجازۀ دسترسی به آیپیهای ایران را نمیدهند (فیلتر هستند) و در صورتِ امکانِ دسترسیِ تقریبأ تمامی آنها، امکان تجارت با ایران و شرکتهای وابسته را ندارند.
در مرحله دوم بعد از یافتن کالای مورد نظر مشتری و حصول اطمینان از کیفیت و اصالت کالا، قیمت پیشنهادی و مشخصات فنی را برای آخرین بار با مشتری چک میکنیم و در صورت تأیید مشتری اقدام به سفارش قطعات الکترونیکی از خارج میکنیم.
حتی اگر شرکتی امکان تجارت با شرکتها و افراد حقیقی در ایران را داشته باشد، دو نکته پروسه خرید مستقیم شخص حقیقی را سخت و غیر ممکن میسازد:
که به واسطۀ تحریمهای اعمالشده امکان انجام تراکنشهای بانکی برای مشتری حقیقی امری غیر ممکن است و لزوم بهرهگیری از افراد و شرکتهای واسطه حس میشود.
که در این زمینه اطمینان از اعتبار و صحت صرافی حائز اهمیت می باشد زیرا باتوجه به قوانین موجود در کشور امکان کلاهبرداری و تضییع حقوق افراد به راحتی وجود دارد
موضوع حمل و نقل باید از دو زاویه بررسی شود:
مدت زمانی که نیاز است تا محصولات خریداریشده به دست نمایندههای ما در خارج از کشور برسد که در علم تجارت الکترونیک با عنوان “Lead Time” معرفی میشوند.
پس از دریافت محصولات در خارج از کشور، انتخاب یکی از راههای واردات قطعات را بررسی میکنیم. در این مرحله ما دو هدف مهم را پی میگیریم:
تحویل کالا در نهایت سلامت
محدودیتهای زمانی مشتری
شاید نیازی به گفتن نداشتهباشد ولی حمل و نقل به سه صورت هوایی، دریایی، زمینی – ریلی انجام میشود.
احترام به حقوق مشتری از دید مجموعه لیام الکترونیک بسیار اهمیت دارد، مشتری حق دارد به طور کامل و در نهایت صداقت، در جریان روند واردات محصول خود قرار بگیرد، لذا در طول انجام این پروسۀ ارتباط این مجموعه با مشتری برقرار است که این از ویژگیهای مثبت و منحصر به فرد این مجموعه است.
ترخیص کالا یکی دیگر از فعالیتهای تخصصی است که بسیاری از افراد و شرکتها ترجیح میدهند از شرکتهایی که تخصص کافی در سفارش قطعات الکترونیکی از خارج کشور دارند استفاده کنند. اخیراً محدودیتهای جدید گمرکیِ صورتگرفته، فرآیند ترخیص را بسیار سختتر از گذشته کردهاست. مجوزهای وضعشده توسط سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران مشکلات و درگیریهای زیادی را برای ترخیص کالا ایجاد کرده است. خوشبختانه مجموعۀ آیسی پارس در مدت زمان فعالیت خود تجربههای گرانبهایی بهدست آوردهاست.
در مرحله آخر، پس از ترخیص کالا، وظیفه خود میدانیم تا بار را در نهایت احتیاط به دست خریدار برسانیم. بخش ترابری مجموعه آیسی پارس اینکار را انجام خواهد داد.
آنچه که تا اینجا گفتهشد نحوه سفارش قطعات الکترونیکی از خارج بود، تمام سعی ما این بود که موضوع به صورت شفاف و کامل ارائه شود. در صورتی که شما عزیزان سؤالات و ابهاماتی داشتید، با مجموعه ما در تماس باشید.
در کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهیم بود.
به علت شیوع کرونا تا اطلاع ثانوی خرید فقط به صورت آنلاین صورت میگردد. رد کردن